אנקופרזיס

אנקופרזיס

תופעת האנקופרזיס (והאנורזיס הנלווית לה) מורכבת ובעלת השלכות קשות ביותר על הילד, המשפחה והסביבה.

הגדרת האנקופרזיס – אירוע של הפרשת צואה באופן לא רצוני במקומות לא הולמים, מגיל 4 ומעלה, בתדירות של אירוע לחודש במשך 6 חודשים לפחות, ללא הסבר של מצב רפואי כלשהוא. שכיחותה של הפרעה זו הוא בין 1-3% והיא שכיחה יותר אצל בנים (ביחס של 1:6)  אנורזיס מוגדר כהרטבה חוזרת ונשנית מגיל 5 ומעלה, בתדירות של לפחות 3 פעמים בשבוע לפחות במשך חודשיים. לעתים שתי התופעות מתקיימות בו זמנית עם הפרעות אחרות כגון ODD ו-ADHD.

הטיפולים הנהוגים כיום הם בגישה משולבת התנהגותית, דינאמית ומערכתית וכוללות שיחות הדרכת הורים וצוותים חינוכיים, שימוש במרחב (כגון שינוי מקומות בהם מתפנים) ומשחק עם הילדים בעזרת חומרים שונים ומשחקי תפקידים.

בעבודתי אני נותנת דגש על עבודה חינוכית, הדרכתית וסביבתית למשפחה ולמסגרת החינוכית כמעגל ראשון. ההתערבות במקרה זה צריכה להיות צמודה לאורך כל התהליך ונדרשת התמדה ונחישות מצד הסביבה הקרובה לפתרון הבעיה.  בנוסף,  נבדקת האופציה שאתן טיפול רגשי לילד, אך אין מדובר בהחלטה אוטומטית ואני מעדיפה כראייה טיפולית לבחון תחילה את האפשרות שההורים ישמשו כסוכני שינוי לילד (יטפלו בילד בהדרכתי).

אף שהגישה ההתנהגותית היא המובילה במקרים אלו, לעתים יש צורך להתייחס בהדרכת הורים גם למחשבות 'חוסמות' של הילד או ההורים בדרך קוגניטיבית. כלומר, עבודה על מחשבות ושינוי תפיסות לא מדויקות לגבי התופעה.

חשוב לדעת שלטווח בינוני וארוך תופעה זו  יכולה לגרום לירידה בתפקוד כללי של הילד, לבעיות רגשיות כמו מתח, חרדה ודיכאון (גם משפחתיים) ותלונות נוספות.

לסיכום,  הפתרון המועדף הינו שילוב של מספר טיפולים, הן תרופתי (לפי שיקול הרופא), הן פסיכותרפויטי והן מערכתי (הדרכת הורים וצוות חינוכי). דחייה בטיפול הבעיה לא תפתור אותה ואתם מוזמנים להתייעץ אתי ולקבוע פגישת הערכה בנושא.

לייעוץ מקצועי צרו קשר

052-8682268




איך אני יכולה לעזור?

אם הנכם מתלבטים לגבי ילדכם או לגבי עצמכם, נמצאים במשבר כלשהוא או נתקלים בכל דבר אחר שגורם לכם להרהר שאתם זקוקים לשוחח עם איש מקצוע, אני מחכה לכם עם אוזן קשבת בשילוב (המנצח) של מקצועיות ואנושיות.

למידע מקצועי נוסף

10+

שנות וותק וניסיון

385+

Houses Built

287+

Offices Built

נגישות